Az irodával kapcsolatos hírek

A philadelphiai vonatbaleset áldozata megbízta a Ronai & Ronai Irodát

NEW YORK, 2015. május 15. /PRNewswire/ -- A Ronai & Ronai Irodát bízta meg egy áldozat, aki a philadelphiai vonatbalesetben súlyosan megsérült. A baleset során az Amtrak Northeast társaság 188. számú regionális vonata szenvedett balesetet úton Washington D.C-ből New York City-be 2015. május 12-én. Az iroda jelenleg a tragédia további áldozataival is egyeztetést folytat.

[Részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda közleménye a Costa Concordia áldozatainak balesetével kapcsolatban arról, hogy a 32 áldozatot követelő balesetben résztvevő legénység öt tagját emberölés miatt ítélték el

NEW YORK, 2013. július 23. /PRNewswire/ -- 2013. július 23-án a Costa Concordia óceánjáró hajó legénységének öt tagját emberölés vádjával ítélték el a 2012. januári hajóbalesetben betöltött szerepük miatt, mellyel 32 ember halálát okozták.

[Részletek...]


RONAI & RONAI ÜGYVÉDI IRODA ÉS IFJ. CAESAR GONZALEZ KÖZLEMÉNYE. AZ ÜGYVÉDEK ADALBERT GONZALEZ-T KÉPVISELIK A 2012 AUGUSZTUS 11-ÉN BRONX-BAN TÖRTÉNT RENDŐRSÉGI AUTÓ ÁLTAL ELGÁZOLT KROSSZMOTOROS BALESET TÚLÉLŐJÉT. A BALESETRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ FELVÉTELT A BRONXI ÜGYÉSZ HOZTA NYILVÁNOSSÁGRA PÁR NAPJA

A Ronai & Ronai Iroda, mely Adalberto Gonzalez-t a New York város és a New York Város Rendőrkapitánysága ellen polgári peres ügyében képvisel, valamint ifj. Caesar Gonzalez, az ügyvéd aki a büntetőügyében védi a férfit, felháborodtak a bronxi kerületi ügyész által nyilvánosságra hozott videófelvétel láttán.

[Részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda hatmillió dolláros kártérítési pert indít a KLM, a Delta és a Lufthansa légitársaságok ellen, mivel nem engedték fel fedélzetükre a 181 kg-os nőt, aki végül Magyarországon hunyt el

NEW YORK (2013. február 1.) - A per, melyet az elhunyt Soltész Vilma férje, Soltész János indított, rámutat számos, a felszállás során tanúsított súlyosan gondatlan magatartásra és szándékos kötelezettségszegésre, illetve arra, hogy Vilmával és Jánossal tulajdonképpen a bolondját járatták, mely Vilma állapotának romlásához és végül halálához vezetett.

[Részletek...]


A Ronai & Ronai képviseli a Costa Concordia túlélőit: “Egy év után az életünk még mindig romokban hever”

Ronai & Ronai Represent Costa Concordia Survivors

The Telegraph - telegraph.co.uk

2012. január 6.

[Részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda 13.000 dollárt adományozott a OMSZ-nek

Ronai & Ronai 13 000 dollárt adományoz az Ambulance Company-nak

A Ronai & Ronai ügyvédei részt vettek a connecticuti iskolai lövöldözés áldozatainak emlékére tartott virrasztáson

Ronai és Ronai részt vesz a Vigil Nél

A Ronai & Ronai képviseli az asszonyt, aki elhunyt mivel a légitársaságok nem engedték a fedélzetükre

Ronai és Ronai olyan nő képviselője, aki meghal, mert nem engedi repülni

New York Post - nypost.com

2012. november 28.

[Részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda közleménye Soltész János nevében, aki Soltész Vilma férje

abc News - abcnews.go.com

2012. november 28.

[részletek...]


Megtelt a tárgyalóterem amikor a kapitányt szembesítették a bizonyítékokkal

New York Post - nypost.com

2012. október 16.

[részletek...]


A Ronai & Ronai részt vett Schettino tárgyalás előtti meghallgatásán

The Guardian

2012. október 15.

[részletek...]


A végzetes krosszmotor balesetet túlélő utas 20 millió dollárra perli a rendőrséget

DNAinfo.com

2012. augusztus 20.

[részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda nyilatkozik a New York Postnak a bronxi rendőrség eltitkolt balesete ügyében

New York Post - nypost.com

2012. augusztus 19.

[részletek...]


A New York-i Ronai & Ronai Iroda 400 millió dolláros kártérítést követel Fehér Sándor hegedűművész családja számára, aki a Concordia balesetben elhunyt, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt

PR Newswire

2012. augusztus 7.

[részletek...]


Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő és Dr. Ronai Peter ügyvéd úr közleménye, az elhunyt magyar zenész Fehér Sándor családjának és a Costa Concordia magyar túlélőinek nevében, Schettino kapitány nyilvános bocsánatkéréséről

PR Newswire

2012. július 12.

[részletek...]


A Ronai & Ronai Iroda ismerteti szakértői véleményét a Costa Concordia balesetről a CBS hírműsorában

2012. július 11.


Above the law: Dr. Ronai Peter ügyvéd urat választották a nap ügyvédjének

Above The Law - abovethelaw.com

2012. január 25.

[teljes cikk...]


A Costa Concordián utazó előadóművészek 200 millió dolláros kártérítést indítottak a balesetet követően

New York Post - nypost.com

2012. május 11.

[teljes cikk...]


17 millió dolláros kártérítés a Delaware folyón történt kacsahajó baleset ügyében

delawareonline.com

Philadelphia, 2012. május 10.

[teljes cikk...]


200 MILLIÓ DOLLÁROS KÁRTÉRÍTÉSI IGÉNY KERÜLT BENYÚJTÁSRA A NEW YORK-I SZÖVETSÉGI BÍRÓSÁGRA A COSTA CONCORDIÁN MEGSÉRÜLT NÉGY ELŐADÓMŰVÉSZ ÁLTAL

NEW YORK (2012. május 4.) – A tragikus sorsú Costa Concordia óceánjárón megsérült négy magyar előadóművész összesen 200 millió dolláros kártérítést követel súlyos gondtalanság vádjával a New York-i Déli Kerületi Bíróságon a hajó tulajdonosa és üzemeltetője ellen indított perben (száma: 12CV-3498, iktatva 2012. május 3.)

A felperesek valamennyien Magyarországon élnek és a baleset idején az előadóművész társulat tagjai voltak, név szerint Csepi Ádám, Csanya Jenő, Balogh József és Szilágyi Erzsébet (Lizzy). Csepi és Szilágyi táncosként dolgozott a hajón, a többiek pedig zenészként a nagyra becsült együttes tagjai voltak Fehér Sándor hegedűművésszel együtt. Fehér úr vízbe fulladt a baleset során, miután a kollégái és szemtanúk beszámolói szerint lázas igyekezettel segített néhány gyermeknek felvenni a mentőmellényeket. A művészek egyetlen bevételi forrása az óceánjárón végzett munkájuk volt.

A felpereseket a Ronai & Ronai Iroda képviseli, ügyvédeik Dr. Ronai Peter ügyvéd úr és Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő elmondták, hogy mind a jármű tulajdonos-üzemeltetője, a Carnival Cruise Lines mind pedig az anyavállalat, a Carnival Corp. részéről megállapítható a súlyos gondatlanság a 2012. január 13-án történt balesettel kapcsolatban, melynek következtében 11 ember hunyt el a hajó több mint 4000 utasa közül. Mind a négy felperes különböző mértékű fizikai sérüléseket és lelki megpróbáltatásokat szenvedett el, amelyek következtében azóta is kezelés alatt állnak. A baleset óta nem tudnak dolgozni. A panaszban büntető jellegű kártérítési igény is megjelölésre került. “A hajó tulajdonosai és üzemeltetői nagyon is tudtak arról, vagy legalábbis tudniuk kellett volna arról, hogy tulajdonképpen egy időzített bombát üzemeltetnek“, mondta Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő. “A gondatlanságuk, melyet az úgynevezett kapitány sajnálatos cselekedetei is mutatnak, a hajó megfeneklése előtt, közben és után világosan demonstrálják, hogy a felperesek és a hajó többi utasa is veszélyben volt.” Dr. Ronai Peter ügyvéd úr, aki Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő társa a polgári per során melyet a 2010-es philadelphiai turistahajó balesetet követően indítottak a két elhunyt magyar diák hozzátartozói, hozzátette, hogy “Az áldozatok azért fordulnak az amerikai igazságszolgáltatáshoz, hogy választ kapjanak számos nyugtalanító kérdésre, melyek a baleset óta kísértik őket, mely egy elkerülhető katasztrófa volt.”

A Costa Concordia balesetét követően Dr. Ronai Peter ügyvéd úr vizsgálatot folytatott Olaszországban és Magyarországon is három ember ügyében, akiket a hatóságok azzal gyanúsítottak, hogy hamis halálesetek segítségével próbáltak hasznot húzni a tragédiából. Az ő érdeme, hogy a csalás meghiúsult.


A Ronai & Ronai kacsahajó balesetet bemutatásra került az NBC-n


Börtönbüntetésre ítélték a philadelphiai hajóskapitányt


Közlemény a családok nevében, akik elvesztették gyermekeiket a hajóbalesetben

“ A családok megelégedéssel veszik tudomásul, hogy a szövetségi ügyészek felelősnek találták az egyébként elkerülhető baleset résztvevőit. Továbbra is hisznek az amerikai igazságszolgáltatás rendszerében és arra várnak, hogy a balesetben érintett társaságok elismerjék felelősségüket és annak megfelelően cselekedjenek.”

Kiadta: - Dr. Ronai Peter ügyvéd úr - Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő


Emberölés a vád a philadelphiai kacsahajó baleset ügyében

ABC News

Szerző: LEE FERRAN és RICHARD ESPOSITO

2011. július 14.

[teljes cikk...]


AZ ÜGYVÉD KÖZLEMÉNYE AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY A KACSAHAJÓ VÉGZETES BALESETÉNEK VIZSGÁLATI ANYAGÁT NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA AZ NTSB

2011. március 7.

PHILADELPHIA – A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NTSB) megerősítette, hogy az vontatóhajó vezetőjének figyelmét elvonták – folyamatosan beszélt mobiltelefonján – abban az időpontban, amikor az uszály, mellyel a Delaware folyón közlekedett nekiütközött egy turistahajónak, felborította és elsüllyesztette azt, melynek következtében két magyar diák-turista életét vesztette, mondták el a családokat képviselő ügyvédek, Dr. Ronai Peter ügyvéd úr és Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő.

“A mobiltelefonok a közúton is okozhatnak halálos balesetet, mivel elvonják a kormány mögött ülő figyelmét,” mondták a New York-i ügyvédek, akik gyakran utaznak Magyarországra és nemrég találkoztak a baleset túlélőivel is. “ 2010. július 7-én az uszály legénységének azon tagja, aki a biztonságos haladásért volt felelős, éppen telefonált, ahelyett hogy teljes mértékben a Delaware folyó forgalmára figyelt volna, beleértve a sérült kacsahajót, mely a hajózási útvonalon vesztegelt.”

Elmondták azt is, hogy a terjedelmes NTSB jegyzék pontos részleteket közöl a tragédia mértékéről, melynek bekövetkezése csak idő kérdése volt, beleértve a vádlottak – a K-Sea Transportation (a hajó tulajdonos-üzemeltetője) és a Ride the Ducks Philadelphia - ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pereket.

“A szerető családok Magyarországon nem tudják megérteni, hogy az uszály irányítója hogyan használhatta mobiltelefonját amikor éppen elsodort egy turistahajót,” mondták az ügyvédek. “Még a legkisebb városokban, ahol az áldozatok Schwendtner Dóra és Prém Szabolcs éltek, is tilos autóvezetés közben telefonálni. A családok amiatt is megdöbbentek, hogy a baleset után nyolc hónappal még nem történt meg a felelősök elszámoltatása.” Elmondták, hogy az NTSB jelentés ellenére, azt fontolgatják a hatóságok, hogy a Ride the Duck társaságnak engedélyt adnak arra, hogy folytathassa tevékenységét.

“Ez a cég az NTSB jelentés szerint még a parti őrséget sem értesítette azonnal a kacsahajóval történt ütközés után, majd nem fogadta el saját mentőcsónakjuk segítségét sem, “ mondták az ügyvédek. “ Folytatni fogjuk a harcot az igazságért Dóra és Szabolcs nevében, valamint szeretteik nevében, akik még most is gyászolják őket.”

OLVASSON TOVÁBB:

A baleset áldozatának rokona megtekinti az NTSB meghallgatását


A kacsahajó visszatért Philadelphiába egy új biztonsági tervnek megfelelően

Bellingham Herald

2011. április 19.

[teljes cikk...]


A kacsahajó vezetője telefonált a baleset idején

NTSB:A kacsahajó vezetője az ütközéskor éppen telefonált


Dr. Ronai Peter ügyvéd úr és Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő közleménye a 2010. július 7-én történt halálos kimenetelű kacsahajó balesetben elhunyt két magyar diák családjai nevében

PR Newswire

2011. január 25.

[teljes cikk...]


Kacsahajó tragédia

A Ronai és Róna Iroda jogászai azokat a családokat képviselik, amelyek elvesztették egyetlen gyermeküket a philadelphiai kacsahajó tragédiában

A kacsahajó baleset áldozatainak családjai megbízták a Ronai & Ronai Irodát

MÉG TÖBB CIKK:
A kacsahajó kapitánya beperelte az uszály üzemeltetőjét a halálos kimenetelű ütközés miatt
A kacsahajó kapitánya pert indít az uszály üzemeltetője ellen a tragikus philadelphiai baleset ügyében
Philadelphiai kacsahajó balesetek


Őrizetbe vették a mérgező iszapömlést okozó magyar cég vezetőjét

Szerzők: a CNN Wire munkatársai
2010. október 11.

[teljes cikk...]


Peter Ronai Appears on Hungarian Morning Show Mokka Dr. Ronai Peter ügyvéd úr szereplése a Mokka című magyar reggeli műsorban

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr interjút adott a Mokka című magyar reggeli műsorban a Philadelphiában történt tragikus kacsahajó balesettel kapcsolatban.A kacsahajó balesettel kapcsolatos további hírekért keresse fel weboldalunkat

Az egyetlen, a felperesek ügyvédje által hitelesített oldal a tragikus balesettel kapcsolatos hírekkel.

[tekintse meg az oldalt...]


Kacsahajó baleset: az áldozatok szülei megérkeztek Philadelphiába

Szerző: Justin Pizzi
NBCPhiladelphia.com
2010. augusztus 17.

A nyári kacsahajó baleset két fiatal áldozatának szülei. Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak pert...

[teljes cikk...]

A kacsahajó baleset áldozatainak szülei megtekintették az ütközés helyszínét

Szerző: Cydney Long
CBS 3 EYEWITNESS NEWS
2010. augusztus 17.

A philadelphiai balesetben, melynek során egy kétéltű turistahajó egy másik járművel ütközött elhunyt két magyar diák szülei ellátogattak arra a helyre, ahol gyermekeik elhunytak...

[teljes cikk...]


Megszólaltak a kacsahajó baleset áldozatainak szülei

Szerző: Katherine Scott
ABC 6 ACTION NEWS
2010. augusztus 17.

PENN'S LANDING - A két, a múlt hónapban történt kacsahajó balesetben elhunyt magyar diákok családjai válaszokat akarnak kapni és ennek érdekében, első alkalommal elutaztak az Egyesült Államokba….

[teljes cikk...]


Philadelphiában jártak és a sajtó képviselőinek is nyilatkoztak Dóra és Szabolcs szülei

Koszorút vittek halott gyermekük emlékére a Delaware folyó partjára az emlékezetes július 7-i hajóbalesetben elhunyt Győr-Moson-Sopron megyei fiatalok szülei. S. Dóra (†16) és P. Szabolcs (†20) szülei kedden érkeztek meg az Egyesült Államokba, mint mondták, szerették volna látni a tragédia helyszínét, egyúttal a baleset feltételezett felelősei ellen indított per papírmunkáit intézték - írja a Blikk.hu...

[teljes cikk...]


A philadelphiai kacsahajó baleset áldozatainak szülei megtekintették az ütközés helyszínét

Szerző: MaryClaire Dale (AP)
ASSOCIATED PRESS
2010. augusztus 17.

PHILADELPHIA — A két, a múlt hónapban történt kacsahajó balesetben -melynek során egy kétéltű turistahajó egy másik járművel ütközött Philadelphiában, elhunyt magyar diák szülei kedden ellátogattak a baleset helyszínére és megdöbbenve látták, hogy egy hasonló hajó közlekedett a folyón.

A két cserediák, a 20 éves Prém Szabolcs és a 16 éves Schwendtner Dóra családjai koszorúkat dobtak a Delaware folyóba a Penn’s Landingben tett rövid látogatásuk során...

[teljes cikk...]


A philadelphiai kacsahajó baleset áldozatainak családjai pert indítanak

Szerző: MaryClaire Dale (AP)
ASSOCIATED PRESS
2010. augusztus 10.

PHILADELPHIA — A két, a Delaware folyón múlt hónapban történt balesetben elhunyt, magyar diák szülei gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében indítottak pert kedden, a túraszervezővel, a várossal és másokkal szemben.

Az utazásszervezőt hibáztatják amiért védtelenül hagyták a kétéltű járművet a perzselő hőségben, amikor a kapitány, 35 fővel a fedélzeten kikapcsolta a túlmelegedett motort és lehorgonyzott egy forgalmas hajózási útvonalon...

[teljes cikk...]


A kacsahajó baleset áldozatainak családjai ügyvédet fogadtak

Szerző: Melissa Dribben
A PHILADELPHIA INQUIRER ÚJSÁGÍRÓJA
2010. július 16.

MOSONMAGYARÓVÁR, Magyarország ― A két New York-i ügyvéd, Dr. Ronai Peter ügyvéd úr és Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő személyi sérüléses esetekre szakosodtak és magyarországi kötelékekkel rendelkeznek. Ők képviselik a két helyi diák családjait, akiknek gyermekei a július 7-én történt kacsahajó baleset során vízbe fulladtak.

A házaspár, akinek irodája Manhattan belvárosában található, július 2-án érkezett Magyarországra nyaralni. Budapesten tartózkodtak és épp haza akartak indulni július 8-án, amikor Schwendtner Peter felhívta őket, akinek lánya, Dóra elhunyt a kacsahajó balesetben, melynek során a kacsahajó ütközött egy uszállyal, felborult, majd elsüllyedt.

Ronaiék egyik korábbi ügyfele ajánlotta az ügyvédet a Schwendtner családnak, aki a másik áldozat, Prém Szabolcs, családját is tájékoztatta arról, hogy Dr. Ronai Peter ügyvéd úr jogi lépéseket akar tenni.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr több alkalommal találkozott mindkét családdal és egyeztették a polgári peres eljárás részleteit, melyet az ütközés feltételezett felelősei ellen akarnak indítani a baleset miatt, melynek során a 250 láb hosszú uszály egy a kis városnéző sétahajónak ütközött aminek következtében 37 ember esett a vízbe.

“ A családokat megviselte az eset. Szörnyen megviselte őket,” mondta Dr. Ronai Peter ügyvéd úr..

“Büntetőeljárásra is sor kerülhet”, mondta, mivel Dóra édesapja börtönben szeretné látni a felelősöket.

"Mindkét diák szülei úgy érzik, hogy cserben hagyták őket”, mondta.

A magyarok, Dr. Ronai Peter ügyvéd úr elmondása alapján, úgy tekintenek Amerikára, mint a legfejlettebb országra, egy kiváló technológiai lehetőségekkel rendelkező államra, a jog és az értelem nemzetére. Mint elmondta, ügyfelei nem tudják megérteni, hogyan történhetett meg egy ilyen egyébként elkerülhető hiba.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr a családján keresztül kötődik a városhoz, ahol a diákok felnőttek és iskolába jártak. Szülei, George és Susan, Budapesten nőttek fel és Mosonmagyaróváron keresztül szörnyű körülmények között menekültek Ausztriába az 1956-os forradalom idején. Különös véletlen, hogy azt tervezték, hogy csütörtökön – a kacsahajó tragédia másnapján – ellátogatnak ebbe a 32.000 fős városba, mely kevesebb mint fél órányi autóútra található az osztrák határtól és Szlovákiától, és egykor a Habsburg Birodalom része volt. Dr. Ronai Peter ügyvéd úr partnere egyedül repült vissza múlt héten, míg Dr. Ronai Peter ügyvéd úr itt maradt azért, hogy együtt tudjon működni az áldozatok családtagjaival.

[teljes cikk...]


TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ CIKKEK


Jogi eljárás kezdődik a folyami tragédia ügyében

2010. július 17.

PHILADELPHIA DAILY NEWS ― A múlt heti kacsahajó balesetben elhunyt magyar fiatalok mindketten egykék voltak. A szülők elvesztették egyetlen gyermeküket és most válaszokat akarnak kapni.[részletek..]


Jogi csata kezdődik a halálos folyami baleset ügyében

2010. július 17.

THE PHILADELPHIA INQUIRER ― A múlt héten végzetes balesetet szenvedett kacsahajót kiemelték, a két fiatal áldozat holttestét elszállították és eltemették. Most kezdődik a jogi csata... [részletek...]


A kacsahajó baleset áldozatainak hozzátartozói beperelik az “Ride The Ducks” céget

2010. július 16.

PHILADELPHIA (CBS 3) ― Egy philadelphiai ügyvéd pénteken bejelentette, hogy felkérték, hogy csatlakozzon a két magyar áldozat hozzátartozóit képviselő jogászcsapathoz a kacsahajó baleset ügyében... [részletek...]


Perek kezdődnek a végzetes kacsahajó baleset ügyében

2010. július 16.

A múlt heti kacsahajó balesetben elhunyt két magyar turista hozzátartozói arra készülnek, hogy pert indítanak a tragédiával kapcsolatban.

[részletek...]


A családok válaszokat akarnak a kacsahajó baleset ügyével kapcsolatban

2010. július 16.

Egy philadelphiai ügyvéd is csatlakozik a kacsahajó balesetben elhunyt két magyar turista hozzátartozóit képviselő ügyvédcsapathoz. Az ügyvéd elmondta, hogy a családok pénz helyett válaszokat akarnak.

[részletek...]


Az uszály matrózát felmentették a szolgálat alól, ügyvédet fogadott

2010. július 15.

Az uszály matrózát, akit az alkotmány ötödik kiegészítése alapján kihallgattak ezen a héten a szövetségi nyomozók a halálos kimenetelű kacsahajó balesettel kapcsolatban, a jármű üzemeltetője, a K-Sea Transportation, elbocsátotta állásából.

[részletek...]


Google kereső: Rónai kacsahajó

Amennyiben Ön megsérült, veszteséget szenvedett, orvosi számlákat kell fizetnie, elmaradt a fizetése és szenved. Harcolni fogunk azért, hogy érvényesítsük a jogait, mivel a connecticuti baleset áldozatait védi a törvény. Forduljon hozzánk egy ingyenes konzultáció keretében a következő telefonszámon: 1.800.664.7111