Gondatlanságból elkövetett emberölés

Amennyiben elveszített egy közeli családtagot és annak halálát valaki más gondatlansága okozta, kártérítést követelhet az elszenvedett és a haláleset miatt a jövőben várható veszteségekért. Ez abban az esetben is igaz, ha a halálesetet más személy szándékos vagy gondatlan magatartása idézte elő. Bár nincs olyan mértékű pénzösszeg, ami helyrehozhatná az Ön szerettének gondatlanság okozta halálát, a jog elismeri, hogy az ilyen veszteségnek gazdasági következményei is vannak, melyekkel azokat terheli akik a halálesetért jogi szempontból felelősek.

A gondatlanságból elkövetett emberölés miatti kerestek számtalan helyzetben előfordulhatnak, így orvosi műhibák, autóbalesetek, elcsúszás és elesés okozta balesetek, építkezési balesetek vagy káros vegyi anyagoknak való kitettség miatt.

Ilyen körülmények között a hozzátartozók kártérítést követelhetnek a rokonuk orvosi és temetési költségeire, elveszített bérének és juttatásainak pótlására, továbbá nem egzakt dolgokra is kérhetnek kártérítés, olyan dolgokra mint például segítségnyújtás a háztartásban, család védelme, vagy bárminemű képzés, amit az elhunyt nyújthatott volna. Annak ellenére, hogy sokkal nehezebb pénzben kifejezni a nem kézzel fogható dolgokat, így a szeretet, a társaság vagy az erkölcsi támogatás értékét, a túlélő rokonok ezen előnyök elvesztéséért is kártérítést követelhetnek.

Ráadásul, az elhunyt személy hozzátartozói kártérítést követelhetnek bármilyen fájdalomért vagy szenvedésért, melyet az elhunyt személy szenvedett el halálát megelőzően. Illetve, amennyiben a szeretett személy halálához vezető cselekvések vagy mulasztások felróhatók, a hozzátartozók büntető célú kártérítést is kérhetnek – ez egy kiegészítő összeg melynek célja a vétkes személy megbüntetése, valamint a jövőben történő hasonló magatartástól való elrettentése.

Amennyiben Ön elvesztette hozzátartozóját és szeretne keresetet indítani gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében, a Ronai & Ronai Iroda tapasztalt New York-i ügyvédei állnak rendelkezésére, hogy személyesen egyeztessünk Önnel és megvitassuk, milyen módon lehetünk a segítségére. Keményen fogunk dolgozni annak érdekében, hogy képviseljük az Ön érdekeit és mielőbb eredményt érjünk el.

Ingyenes első konzultációért hívja még ma a Ronai & Ronai Irodát az 1-800-664-7111 számon, vagy töltse ki és küldje be az online elérhető “Kapcsolat” űrlapunkat.