Repülőgép balesetek

Míg a repülőgép-katasztrófák viszonylag ritkák, évről évre számos ember sérül meg a repülőutak során. A fejmagasság feletti rekeszekből leeső csomagok, a szűk folyosókon közlekedő nehéz büfékocsik, illetve a turbulencia miatti elesések súlyos sérüléseket okozhatnak az utasoknak. Amikor az ilyen sérüléseket más személyek gondatlansága, vagy hibás termékek használata okozza, a megsérült személy kártérítést kérhet az orvosi kezelés költségeire, az elszenvedett fájdalomra és szenvedésre, a baleset miatt kiesett keresményére (és a keresőképességének csökkenésére), és egyéb körülményekre tekintettel.

Amennyiben a sérülés legalább részben visszavezethető a légitársaság (vagy más társaság) munkatársának gondatlanságára, a sérülést elszenvedő személy beperelheti azt a társaságot. Amennyiben egy hibás termék okozta a sérülést, a sérülést elszenvedő személy beperelheti a termék gyártóját. Egyes esetekben a sérülést több körülmény együttesen idézte elő, így a per több alperes ellen irányul.

A gondatlanság bizonyítása érdekében a felperesnek (aki a keresetet megindítja) azt kellene bemutatnia, hogy a társaság munkavállalói kötelezettek voltak arra, hogy vele szemben kellő óvatossággal járjanak el, de ezt a kötelezettséget nem teljesítették, és ez vezetett a felperes sérüléséhez. A közösségi közlekedésben működő közös szállítóként a légitársaságok különös figyelemmel kötelesek eljárni az utasaikkal szemben, emellett számos olyan rendelkezésnek is meg kell felelniük, mely a közösség érdekeit védi.

A gondatlanságon alapuló kereseti kérelmekkel szemben, amennyiben az adott személy sérülését egy hibás termék okozta, a sérülést elszenvedő személynek nem kell bizonyítania azt, hogy a termék gyártója gondatlanul járt el.

Amennyiben repülés során sérült meg, vagy repülőgép-balesetben veszítette el hozzátartozóját, a Ronai & Ronai Iroda tapasztalt ügyvédei készek segíteni Önt jogai érvényesítésében. Bizonyos feltételek fennállása esetén büntető célú kártérítés is lehetséges: vagyis, az alperest kötelezik egy kiegészítő összeg megfizetésére az elkövetett visszaélés büntetésére, valamint a jövőre nézve a hasonló elkövetéstől való elrettentésre.

Annak érdekében, hogy egy törődő és felkészült ügyvéddel meg tudja beszélni ügyének sajátosságait, hívja a Ronai & Ronai Irodát az 1-800-664-7111 telefonszámon, vagy töltse ki és küldje be „Forduljon hozzánk” űrlapunkat online. Az első konzultáció ingyenes.