Születési rendellenességek / Cerebrális parézis (Agyi károsodás)

Várandósság és szülés során számos tényező eredményezheti, hogy az újszülöttek születési rendellenességgel jönnek a világra. Az egyik ilyen születési rendellenesség a cerebrális parézis (agyi károsodás) – egy olyan állapot, melyet az agy károsodása okoz, mely az adott személy egyensúlyérzékét és mozgásra való képességét befolyásolja.

A születési rendellenességeket időnként a várandósság alatti mérgező vegyi anyagoknak való kitettség vagy orvosi műhiba (gondatlanság az egészségügyi szolgáltató részéről) okozza a vajúdás vagy a szülés során. Amennyiben a gyermek motorikus fejlődése nem a jellemző ütemben történik (megtudja tartani a fejét, fel tud ülni, mászik, áll, stb.) lehetséges, hogy cerebrális parézis áll nála fent.

Az amerikai járványvédelmi központ (CDC) adatai szerint 303-ból egy gyermeket érint az agyi bénulás. A végtagjaik merevek lehetnek, vagy kontrollálhatatlanul mozoghatnak, segítség nélkül nem képesek ülni vagy állni, és számos más kihívással szembesülnek. A CDC tanulmánya szerint az agyi bénulásban szenvedő gyermekek 75%-a egyéb fogyatékosságban is szenvedett, úgy, mint rohamok, látás- illetve hallásvesztés.

Az agyi bénulás tünetei viszonylag mérsékeltek is lehetnek, ugyanakkor elég súlyosak is lehetnek ahhoz, hogy élethosszig történő ápolást tegyenek indokolttá. A súlyos agyi bénulásban szenvedő gyermekeknek szüksége lehet széles körű fizikoterápiára és drága orvosi eszközökre (például kerekesszékre vagy fogszabályozóra) annak érdekében, hogy életüket a lehető legkényelmesebbé tegyük.

Ha úgy véli, hogy gyermeke sérülését a várandósság során mérgező anyagoknak való kitettség, vagy a gyermekszülés során az egészségügyi szolgáltató hanyagsága, vagy a terhesség során a szolgáltató hanyagsága az anya vizsgálata vagy kezelése során okozta, meg kell beszélnie ügyét egy születéssel kapcsolatos sérülésekben tapasztalt ügyvéddel. Kártérítést követelhet egyebek mellett a gyermeke részére a korábbi és jövőbeli orvosi kezelések költségeire, korábbi és jövőbeli fájdalmára és szenvedésére, keresőképességének elvesztésére vagy csökkenésére, illetve további tényezőkre tekintettel.

Ha már felajánlottak Önnek egy megállapodást a gyermeke sérülései miatt, akkor is előnyös lehet Önnek, ha az ajánlatot értékeli egy gyakorlott ügyvéd, mielőtt döntene annak elfogadásáról.

A Ronai & Ronai Irodánál dolgozó törődő és hatékony New York-i személyi sérülésekben járatos ügyvédek több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek olyan ügyfelek segítésében, akik mások gondatlanságának estek áldozatul. Elhivatott háttércsapatunkkal támogatva készek vagyunk fáradhatatlanul dolgozni Ön és gyermeke segítésén.

Ingyenes első konzultációért hívjon minket az 1-800-664-7111 telefonszámon, vagy töltse ki és küldje be online „Forduljon hozzánk” űrlapunkat.