Építkezési balesetek

Az építkezéseken dolgozók munkájuk során lényegesen nagyobb kockázattal szembesülnek a sérülések vonatkozásában, mint a más iparágban dolgozó munkások. Még abban az esetben is, ha mindent megtesznek saját biztonságuk érdekében, sérülékenyek, amennyiben a körülöttük lévő emberek gondatlanul járnak el, vagy ha az építési területen használt termékekről és eszközökről kiderül, hogy hibásak.

New Yorkban az állami munkaügyi törvények különleges védelemben részesítik az építkezéseken dolgozó munkásokat. A munkaügyi törvények számos bekezdése a tulajdonosokat, illetve a kivitelezőket teszi felelőssé az építkezéseken dolgozók által elszenvedett sérülésekért, amennyiben őket nem védték megfelelő biztonsági intézkedésekkel, valamint eszközökkel az építkezésen. Egy szakasz kifejezetten a magasról leeső munkásokra vonatkozik - mely az építési területeken gyakran előforduló balesettípus.

Amennyiben Ön egy építőmunkás, és megsérült a munka során, biztosan tudja, hogy jogosult munkavállalói kártérítésre, mely fedezi az orvosi kezelés költségeit, az elmaradt munkabért, és ellentételezi az esetlegesen elvesztett végtagokat is. Bizonyos esetekben a munkavállalói kártérítés kiterjedhet fizikoterápiára, illetve szakképzésre is.

Mindamellett, amennyiben a sérülését nem a munkáltatója, hanem harmadik személy okozta – például az egy selejtes termék használata miatt következett be (állványzat, kézi szerszám, vagy egyéb, a munkaterületen használt eszköz), lehetősége van további kártérítést követelni. A sérülés által okozott fájdalom és szenvedés egy olyan kártípus, melyre a munkavállalói kártérítés nem terjed ki. Az ilyen károkat nehéz pénzügyi fogalmakkal definiálni, ugyanakkor azok valósak és jelentős károkat okoznak.

Amennyiben Ön egy New York-i építkezésen történt balesetben sérült meg, az esetét érdemes egyeztetni egy személyi sérülések terén tapasztalt ügyvéddel, aki segíti Önt abban, hogy minden elérhető utat bejárjon a sérülése teljes kompenzációja érdekében.

A Ronai & Ronai Iroda ügyvédei magukénak tudhatnak olyan ügyekben elért sikeres eredményeket, amelyek New York építkezésein megsérült munkásokat érintettek. Hívjon minket még ma, és tudja meg, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a lehető legerősebb érveket sorakoztassuk fel az Ön érdekében. Fáradhatatlanul dolgozunk annak érdekében, hogy ügyfeleink azonnal kártérítést kapjanak, és nekünk csak akkor kell fizetnie, amennyiben Ön is megkapja a kártérítést.

Ingyenes konzultációért hívja az 1-800-664-7111 telefonszámot, vagy töltse ki és küldje be online a Kapcsolat űrlapunkat.