Munkahelyi diszkrimináció

A munkánk mindannyiunk számára sokat jelent, ugyanakkor nem kell, hogy Ön diszkriminációt vagy megalázó viselkedést szenvedjen el felettesétől vagy kollégájától munkahelye megtartása érdekében. Amennyiben Ön diszkriminációval vagy zaklatással szembesül, ideértve a szexuális zaklatást is, legyen Ön akár nő, akár férfi, egyeztesse ügyét egy tapasztalt ügyvéddel, aki segíthet Önnek jogai megvédésében.

Számos állami és szövetségi törvény tiltja a diszkriminációt a foglalkoztatási gyakorlatban, mint például a munkavállalók felvételekor, elbocsátásakor, fegyelmezésekor, jutalmazásakor vagy előléptetésekor. A munkáltatók nem diszkriminálhatják Önt faji alapon, illetve bőrszín, életkor, nem, nemzetiség, fogyatékosság, vagy vallás alapján vagy a visszaélések bejelentéséért- vagyis azért, ha munkával kapcsolatos információkat tesz közé a közérdek védelmében.

Amennyiben úgy érzi, hogy zaklatták, vagy elutasították jelentkezését vagy előléptetését faji hovatartozása, életkora, neme, nemzetisége, fogyatékossága vagy vallása miatt, ahelyett hogy igazságosan, képességei és tapasztalatai alapján értékelték volna Önt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Ronai & Ronai Irodával még ma. Segítségére lehetünk abban, hogy kártérítést követeljünk az Ön javára. Amennyiben Önt nem megfelelő indokból bocsátották el, visszahelyezést is elérhetünk Önnek. Jogainak gyakorlásával azokon is segít, akik egyébként hasonló bánásmódban részesülnének.

Ugyanakkor a munkáltatóknak egyes döntéseik során nem diszkriminatív okból járnak el, ha például az adott munkakör megkövetel egy különleges képesítést, abban az esetben a munkáltató okszerűen jár el, ha a megköveteli, hogy a munkavállalók rendelkezzenek az adott képesítéssel. Tekintettel arra, hogy a diszkriminatív intézkedések nem mindig egyértelműek, fontos, hogy megbeszélje ügyét a Ronai & Ronai Iroda ügyvédével, amilyen hamar csak lehetséges, amennyiben diszkriminációt gyanít. Tárgyilagos véleményt fog kapni egy profitól, aki járatos ezen jogterületen, és segíthet Önnek a megfelelő eljárásjogi lépések megtételében, és aki képes tárgyalni, valamint közbenjárni az Ön érdekében. A Ronai & Ronai Irodánál, New York-i székhellyel, a tapasztalt ügyvédekből, professzionális ügyvédjelöltekből és támogatókból álló csapattal elhivatottak vagyunk a belső informátorok és az olyan munkavállalók védelmében, akiket munkahelyi diszkrimináció ér.

Ingyenes konzultációért kérem hívja az 1-800-664-7111 telefonszámot, vagy töltse ki és küldje be “Kapcsolat” online űrlapunkat.