Veszélyes anyagoknak való kitettség

Bármelyikünk ki lehet téve veszélyes anyagoknak akár közösségi térben, akár otthonában (az azbeszt például szerte az Egyesült Államokban megtalálható az otthonokban). Azonban a munkavállalók egyes iparágakban jobban ki vannak téve az ilyen anyagoknak munkájuk során hosszú időn keresztül.

A veszélyes anyagoknak való kitettség súlyos betegségekhez vezethet. Amikor a munkavállalók ilyesfajta kitettség következtében sérülnek meg, jogosultak lehetnek munkavállalói kártérítésre - Workers’ Compensation, ugyanakkor jogosultak lehetnek kiegészítő pénzügyi kompenzációt követelni a káros anyagok gyártóitól, vagy a kitettséget okozó más szervezettől. Ez a kártérítés azon károkat fedezi, amelyre a munkavállalói kártérítés nem terjed ki, például a betegség által okozott fájdalomra és szenvedésre.

Amennyiben azt feltételezi, hogy veszélyes anyagnak volt kitéve, és ez megbetegítette Önt, egyeztessen egy olyan személyi sérülésekben járatos ügyvéddel, aki a jog ezen területén járatos. Amint felismeri a lehetséges kapcsolatot a betegsége és a kitettség között, meghatározott idő áll rendelkezésére, amelyen belül kártérítést követelhet, melynek lejárta után keresete elutasításra kerül.

Számos szövetségi és állami rendelkezés írja elő a munkáltatóknak, hogy informálják a munkavállalókat az adott munkahelyen köztudottan jelen lévő veszélyes vegyi anyagról. Ráadásul, amennyiben a munkavállalók közvetlenül érintkeznek a veszélyes anyaggal, a munkáltatónak dokumentálnia kell az eseteket. Ezeket és a hasonló előírásokat ismerő ügyvéd jobb helyzetben van akkor, ha bizonyítékot kell gyűjteni a kitettségről, amit a sértett elszenvedett, emellett egy tapasztalt személyi sérülésekkel foglalkozó ügyvéd képes összegyűjteni és előadni azokat a szakmai véleményeket, amelyek a kitettség hatására vonatkoznak.

A Ronai & Ronai Iroda ügyvédei magukénak tudhatnak olyan ügyekben elért sikeres eredményeket, amelyek New York-i lakosok veszélyes anyagoknak való kitettségével voltak kapcsolatosak. Olyan családokkal is együtt dolgozunk, akiknek valamely szerettük veszítette életét ilyen kitettség miatt, ilyen helyzetekben a családtagok gondatlanságból elkövetett emberölés miatti kereseti kérelmet is előterjeszthetnek. Fáradhatatlanul dolgozunk annak érdekében, hogy azonnali kártérítést szerezzünk ügyfeleinknek, és nekünk csak akkor kell fizetni, ha ügyfeleink megkapják a kártérítést.

Ingyenes konzultációért hívja még ma a Ronai & Ronai Irodát az 1-800-664-7111 számon, vagy töltse ki és küldje be az online elérhető „Forduljon hozzánk” nyomtatványunkat