Orvosi műhiba

Az „orvosi műhiba” egy jogi szakkifejezés az egészségügyi szolgáltatónak a beteg diagnosztizálása vagy kezelése során tanúsított gondatlan magtartására, mely sérülést okoz az adott betegnek. Azonban annak puszta ténye, hogy a beteg, az orvos, nővér, csontkovács vagy egyéb egészségügyi szolgáltató cselekvése miatt sérült meg, nem elegendő annak bizonyításához, hogy az adott szolgáltató gondatlanul járt el. Az orvosi műhiba bizonyításához a sérülést elszenvedett félnek bizonyítania kell, hogy az egészségügyi szolgáltató eltért a szakma által elfogadott standardektől.

Egyes esetekben az orvosi műhibák minden képzeletet felülmúlnak: például a sebészek időnként idegen tárgyakat felejtenek a beteg testében a műtétet követően, vagy nem a megfelelő végtagot amputálják. A legtöbb eset ugyanakkor nem ennyire egyértelmű, és szakértői bizonyítás szükséges az adott területen alkalmazott standardek részletezéséhez, és annak elmagyarázásához, hogy az érintett egészségügyi szolgáltató mennyiben tért el az adott standardektől. Szakértői bizonyítás szükséges lehet annak igazolásához, hogy az egészségügyi szolgáltató cselekvése (vagy mulasztása) okozta a beteg sérüléseit.

A Ronai & Ronai Irodánál tapasztalt ügyvédjeink több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek orvosi műhiba miatt megsérült emberek képviseletében. Készen állunk arra, hogy összehívjunk egy orvosszakértőkből, egészségügyi személyzetből és ügyvédekből álló csapatot annak érdekében, hogy ügyfeleink részére a lehető legerősebb érveket állítsuk fel.

A gondatlanság azon formái, melyek a beteg sérülését okozhatják, magukban foglalják:

  • egy betegség vagy állapot felismerésének elmulasztását,
  • a késedelmes diagnózist,
  • a sebészeti hibákat,
  • a várandóssággal és szüléssel összefüggő hibákat,
  • gyógyszerek felírása vagy a felírt gyógyszerek adagolása során elkövetett hibákat.

Amennyiben Ön sérülést szenvedett el egy egészségügyi szolgáltató gondatlansága miatt, kártérítést követelhet többek között az esetből kifolyólag felmerülő orvosi kiadások, az Ön által elszenvedett fájdalom és szenvedés, a sérülés következtében elveszített keresmény vagy munkaképesség csökkenése miatt. Az orvosi műhibára vonatkozó keresettel egy időben más, kapcsolódó keresetek előterjesztésére is van lehetősége, úgy, mint a hanyagul végzett kezelés vagy felülvizsgálat, vagy az egyes orvosi beavatkozások előtt szükséges tájékoztatás hiánya, valamint a beleegyezés kérésének elmulasztása - ami törvény által kötelezett - miatt.

Amennyiben képviseletével megbízza a Ronai & Ronai Irodát, fáradhatatlanul fogunk dolgozni azon, hogy a helyzetéhez mérten a legkedvezőbb eredményt elérjük, gyorsan és hatékonyan.

Ingyenes konzultációért hívja még ma a Ronai & Ronai Irodát az 1-800-664-7111 számon, vagy töltse ki és küldje be az online elérhető "Forduljon hozzánk" űrlapunkat.