Munkahelyi balesetek

Azok a munkavállalók, akik munka közben sérülnek meg, kérhetik a munkavállalói kártérítést, mely fedezi a megsérült munkavállaló orvosi kezelését, és a sérülés miatt kiesett keresményének bizonyos százalékát. A munkavállalók jogosulttá válnak erre a juttatásra akkor is, ha a munkával összefüggő sérülés súlyosbítja, vagy kiváltja a tüneteit egy korábban is meglévő betegségnek.

Ugyanakkor a munkavállalói kártérítés nem fedezi azokat az egyéb ártalmakat, melyeket a sérülés okoz- így például a fájdalom és szenvedés, vagy a kapcsolódó szorongás. Bizonyos esetekben, amikor a sérülés okozója az áldozat munkáltatójától különböző harmadik személy, a munkával összefüggő balesetben megsérült személy teljes kártérítést követelhet minden elszenvedett sérelemért, egy személyi sérüléssel összefüggő kereset által. Ebben az esetben a megsérült munkavállalónak kell bizonyítania azt, hogy a sérülését más személy gondatlansága, vagy hibás termék használata okozta.

Egyes esetekben, amikor a sérülést több tényező együttesen okozta, de a megsérült munkavállaló nem a munkavállalói kártérítésre vonatkozó törvény előírásai szerint járt el, a személyi sérüléssel összefüggő kereset az egyetlen módja lehet az anyagi talpra állásnak.

A Ronai & Ronai Iroda személyi sérülésekkel foglalkozó ügyvédei számos megsérült munkavállalót segítettek hozzá jelentős összegű kártérítéshez olyan balesetek miatt, amelyek a munkahelyen történt megcsúszással, eleséssel függtek össze, Az építkezési balesetek különösen sok sérüléshez, vagy halálhoz vezethetnek, ügyvédjeink sikeresen képviseltek számos építési munkást, valamint az elhunyt építési munkások családját, ahol a túlélő családtagok gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak keresetet. Sikereket értünk el továbbá olyan megsérült munkavállalók esetében is, akik munkájukkal összefüggésben voltak kitéve veszélyes anyagoknak ideértve az azbesztet is.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a munkavállalói kártérítés az egyetlen elérhető megoldás munkahelyi baleset esetén. Hogyha ilyen balesetet szenvedett, költséges feltételezések helyett kérjük hívjon minket még ma ingyenes konzultációért. Személyi sérülésekben tapasztalt ügyvédekként személyes helyzetét megbízható és realisztikus módon értékeljük. És amennyiben mi képviseljük Önt, nem számítunk fel díjat addig, amíg nem érünk el kártérítést az Ön sérüléseire tekintettel.

Ingyenes konzultációért hívja a Ronai & Ronai Irodát még ma az 1-800-664-7111 telefonszámon vagy töltse ki és küldje be online „Forduljon hozzánk” űrlapunkat.