Azbeszt szennyezés miatti egészségkárosodás

Az azbeszt egy súlyosan mérgező anyag, amely megtalálható számos épületben és termékben – például bizonyos fajta szigetelő anyagokban, festékekben és csövekben. Az azbesztnek való nagymértékű kitettség egészségügyi problémák széles körét idézheti elő, ideértve legrosszabb esetben a rákos megbetegedések egyes fajtáit (ideértve a mellhártyarákot is). Ahogyan a társadalmunk felismerte ezt a tényt, kártérítésre való források váltak elérhetővé azoknak a személyeknek, akik az azbesztnek való kitettség miatt betegedtek meg, és azon személyek hozzátartozóinak, akik azbeszttel összefüggő betegségben haltak meg.

A veszélyes mértékű azbesztnek való kitettség bizonyos környezetben dolgozó személyek között gyakoribb, ideértve az építési területeket, kikötőket, autószervizeket. Napjainkban állami és szövetségi szabályozók követelik meg a munkáltatóktól, hogy az azbeszt veszélyeivel kapcsolatban oktatásban részesítsék a munkavállalóikat, és hogy védőfelszerelést biztosítsanak részükre. Sajnálatos módon számos munkás veszélyes mértékben volt azbesztnek kitéve évtizedeken keresztül és kialakulhatnak náluk az azbeszttel összefüggő betegségek, amelyek csak évekkel a kitettség után jelentkeznek.

New Yorkban a 9/11 tragédia vezetett jelentős mennyiségű azbesztpor kibocsátásához. Számos New York-i lakos ki volt téve ennek a mérgező pornak, és közülük néhányan többféle légzési problémában, és betegségben szenvedett a kitettséget követően.

Amennyiben úgy véli, hogy azbesztnek volt kitéve akár munkahelyén akár egyéb körülmények között, jogosult lehet ingyenes vizsgálatra és kontrollra. Emellett Ön kártérítést követelhet az azbeszttel összefüggő sérülései miatt számos céggel szemben, akik legyártották vagy árulták az azbesztet tartalmazó terméket, vagy olyan terméket, amelynek meg kellett volna védenie Önt az azbeszttel való kitettségtől, de nem látták el feladatukat.

Amennyiben Ön érdekelt azbesztnek való kitettség miatti sérülésekkel összefüggésben kártérítést követelni, a mi irodánk kész segíteni. 1996 óta a Ronai & Ronai Iroda megsérült embereken segít, és olyan családokon, akiknek szerettei gondatlanságból elkövetett emberölés áldozataivá váltak. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma egy ingyenes konzultációért.

Ingyenes konzultációért kérem hívja az 1-800-664-7111 telefonszámot, vagy töltse ki és küldje be “Kapcsolat” online űrlap.