A Costa Concordia egyik utasának videója alátámasztja a gondatlanság vádját, melyet a többi utas megmentése közben elhunyt magyar zenész családja fogalmazott meg

NEW YORK (2012. december 5.) – Az új, független forrásból származó videón látszik, amint Fehér Sándor a tragikus sorsú Costa Concordián utazó zenész saját életét adta azért, hogy utastársait mentse, mondta az ügyvéd, aki Fehér úr családját képviseli a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított perben. A hajó tulajdonos-üzemeltetőjét hanyagsággal és gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

Fehér úrnak odaadták az elsők között kiérkező mentők egyik sárga mellényét és a hajó személyzete megbízta azzal, hogy segítsen irányítani több ezer ember kaotikus evakuációját, mondta Dr. Ronai Peter ügyvéd úr, aki társával Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nőval együtt képviseli Fehér úr hozzátartozóit és zenekarának négy, a balesetben megsérült tagját.

Sandor Feher helping evacuees amid the chaos
(Fehér Sándor segíti az utasok evakuálását a káoszban)
Sandor Feher helping evacuees amid the chaos

“Végül megtudtuk a mentés irányítóitól, akik Fehér urat irányították, hogy a kiképzés teljes hiánya ellenére kulcs szerepet játszott a mentésben” mondta Ronai.

“A szemtanúk beszámolóiból és az egyik utas mobiltelefonnal készített videójából kiderül, hogy hősiesen cselekedett, ösztöneire hagyatkozva és utolsó lélegzetéig segítette a többieket”

“Fehér úr az utazás előtt kizárólag hegedűművészként volt kiképezve. Ő és a többiek, akiket a mentéshez vezényeltek nem voltak megfelelően felkészítve a katasztrófahelyzet kezelésére, ennek ellenére nagyon bátran viselkedtek”, mondta Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő.

Azt is hozzátette, hogy a hajótársaság vezetői megszegték a tengerhajózási jogszabályokat azzal, hogy anélkül adtak válaszokat Fehér úrnak a szükséges biztonsági teszthez, hogy azt előzőleg adminisztrálták volna. A budapesti előadóművészt, akinek egyetlen jövedelemforrása az volt, hogy a tengerjáró hajón dolgozott, utoljára akkor látták, amikor gyerekeknek segített felvenni a mentőmellényt, ezt követően vélhetőleg megfulladt.

A Fehér úr és együttesének többi tagja nevében indított polgári peres eljárásban azt állítják, hogy a hajótársaság súlyos gondatlanságot követett el a Carnival Cruise Lines cég, a jármű tulajdonos-üzemeltetője, illetve anyavállalata, a Carnival Corp. a 2012. január 13-án történt katasztrófa során. Az keresetlevél egy büntető jellegű kártérítés iránti igényt is tartalmaz.

Elérhetőségek:
Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő, Dr. Ronai Peter ügyvéd úr Ronai & Ronai ügyvédi iroda
800-664-7111 / ronaifirm@aol.com