A philadelphiai vonatbaleset áldozata megbízta a Ronai & Ronai Irodát

Philadelphia Train Derailment

NEW YORK, 2015. május 15. /PRNewswire/ - A Ronai & Ronai Irodát bízta meg a philadelphiai vonatbaleset egyik súlyosan megsérült áldozata, a balesetet megelőzően az Amtrak Northeast társaság 188. számú regionális vonata Washington D.C.-ből tartot New York Citybe, amikor kisiklott 2015. május 12-én, az ügyvédi iroda a tragédia további áldozataival is egyeztetést folytat. Az áldozat (akinek kérésére nem fedjük fel kilétét), aki az Amtrak vonatán utazott, melyet Brandon Bostian mozdonyvezető vezetett, súlyosan megsérült amikor a vonat Philadelphiában kisiklott és ezzel legalább 8 ember halálát és több mint 200 ember sérülését okozta. Az Országos Közlekedési Biztonsági Tanács megerősítette, hogy a vonat 106 mérföld per óra sebességgel haladt a baleset előtt és kétszer is csökkentette a sebességét a vasúti pálya kanyargós szakaszán.

A Ronai & Ronai ügyvédi iroda az MTA vonatának kisiklásával kapcsolatban is képvisel egy súlyos sérültet, a baleset 2013. december 1-jén történt New York Bronx városrészében, melyben 4 ember elhunyt és több mint 70 ember megsérült. A Ronai & Ronai Iroda ügyfelei a 2010-es, Delaware folyón történt tragikus Philadelphiai kacsahajó baleset során tragikus körülmények között megfulladt két magyar diák szülei is.

Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő elmondta, hogy “Ez a baleset a 2013. december 1-jén történt vonat balesetre emlékeztet. Világos, hogy azóta az eset óta semmilyen változás nem történt a biztonsági előírások tekintetében annak érdekében, hogy az ilyen típusú baleseteket megelőzzék és hatékonyan kiküszöböljék az emberi mulasztásokat és/vagy gondatlanságot. Ez egyszerűen hihetetlen, különösen akkor, ha számításba vesszük a tömegközlekedéssel utazók nagy számát – akiknek nagy része vonattal utazik minden egyes nap.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr egyetértett a kijelentéssel és hozzátette, hogy “Ez az eset szörnyűbb, mint az MTA vonatának kisiklása mivel ennek az balesetnek az AMTRAK is részese volt, melyet kormányügynökségként tartanak számon. Egy ilyen vállalatnak még szigorúbb követelményeknek kellene megfelelnie és még inkább felelősségre vonhatónak lennie, azért, hogy ne veszítse életét még több ember.” A balesetben megsérült emberek szeretnék megtudni az igazságot a történtekkel kapcsolatban és remélik, hogy a tragédia okára és megelőzésének lehetőségeire is fény derül a per során. Valamint szeretnék elérni a felelősök megbüntetését azért, hogy hasonló baleset többé ne fordulhasson elő.