A Ronai & Ronai hatmillió dolláros kártérítést követel a KLM, a Delta és a Lufthansa légitársaságoktól, mivel nem engedték felszállni a fedélzetükre a 181 kg-os nőt, aki végül Magyarországon hunyt el

NEW YORK, (2013. február 1.) - A per, melyet az elhunyt Soltész Vilma férje, Soltész János indított rámutat számos, a felszállás során tanúsított súlyosan gondatlan magatartásra és szándékos kötelezettségszegésre, illetve arra, hogy Vilmával és Jánossal tulajdonképpen a bolondját járatták, mely Vilma állapotának romlásához és végül halálához vezetett.

Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő kijelentette, hogy “a légitársaságokat előre tájékoztatták Vilma állapotáról és elvállalták, hogy hazajuttatják őt. Azzal, hogy arra kényszerítették őt, hogy egyik légitársaságtól a másikig menjen, fel- és leszálljon a gépekről, valamint azzal, hogy el kellett mennie egy idegen országban egy másik reptérre, a légitársaságok nem csak a kötelezettségüket szegték meg, hanem súlyos egészségkárosodást is okoztak.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr hozzátette, hogy “nagyon sokat elárul az esetről az, hogy Soltész úr egy kis Suzuki típusú autójával volt kénytelen a budapesti repülőtérről a prágai repülőtérre szállítani feleségét. Segítség nélkül ültette be Vilmát a kis autóba, de a légitársaságok nem tudták őt elhelyezni egy hatalmas repülőgépben… “

Soltész Vilma halála teljes mértékben megelőzhető lett volna. Azért halt meg, mert a légitársaságok egyszerűen nem voltak hajlandók vesződni az elhelyezésével, nem akartak kényelmetlenséget okozni maguknak. Pusztán a megfelelő eszközökre lett volna szükségük, például egy kosaras emelőre és egy kerekesszékre, melyekkel a fedélzetre emelhették volna az asszonyt és le tudták volna ültetni őt, de ehelyett kibújtak a felelősség alól és máshová irányították a nőt.” mondta Dr. Ronai Peter ügyvéd úr.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr hozzátette, hogy “Vilma jelentette az életet János számára”. Nincs gyermeke, sem rokonai. Most teljesen egyedül van a világban. Azt akarja, hogy a légitársaságokat vonják felelősségre azért, amit Vilmával tettek. A kereset melyet hétfőn nyújtottak be a manhattani szövetségi bírósághoz a következő két héten belül érvénybe lép az alperes légitársaságokkal szemben.