Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő & Dr. Ronai Peter ügyvéd úr közleménye az elhunyt magyar zenész, Fehér Sándor, családjának, illetve a Costa Concordia magyar túlélőinek nevében

Szerző: PR Newswire – 2012. 07. 12. - 1:15 PM Elindultam!

NEW YORK, 2012. július 12. /PRNewswire/ -- Schettino kapitány nyilvános bocsánatkérése azt mutatja, hogy vállalja a felelősséget a tragédia bekövetkezéséért, azonban semmilyen tényleges megbánást nem tanúsított a történtekkel kapcsolatban. Azt elismerte, hogy elvonta a figyelmét a mobiltelefonja, de a bocsánatkérése nem terjedt ki arra a tényre, hogy túl közel kormányozta a hajót a parthoz és ez szándékos cselekedet volt, melyet már korábban is megtett a hajóvállalat engedélyével vagy kifejezett utasítására. Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő elmondta, hogy “Schettino kapitány bocsánatkérése még csak a kezdet. A hajózási cégeknek, a Carnival PLC-nek, a Carnival Corporation-nek és a Costa Crociere S.p.A.-nek vállalnia kell a felelősséget a tragédiáért és nyilvánosan bocsánatot kell kérniük a sérültektől ahelyett, hogy megpróbálják a pert abban az országban lefolytatni, ahol a cégek székhelye is található, és csökkenteni akarnák az okozott kár mértékét egy, a jegyen található apró betűs részre hivatkozva, melyet többnyire senki sem olvas el.”

A Ronai & Ronai ügyvédi iroda képviseli a philadelphiai kacsahajó balesetben elhunyt két diák hozzátartozóit is, illetve pert indított az Egyesült Államokban a Costa Concordia áldozatainak képviseletében, melyben 200 millió dolláros kártérítést követel.

Dr. Ronai Peter ügyvéd úr hozzátette, hogy “a kereset tartalmazza, hogy ügyfeleink azon a véleményen vannak, hogy a hajótársaság nem képezte ki Schettinot és a legénység tagjait a hajó biztonságos irányítására és az emberek biztonságos evakuálására. Továbbá úgy tűnik, hogy ők utasították Schettinot arra, hogy kormányozza a parthoz közel a hajót vagy legalábbis elfogadták ezt a módszert. Ezen a ponton úgy tűnik, hogy ezek a multi-milliárdos társaságok megpróbálják bűnbakként feltüntetni Schettinot.”

A túlélők és az elhunytak családtagjai szeretnék megtudni az igazságot a per során arról, hogy pontosan mi és miért történt, valamint a tragédia pontos okait. A hajótársaságoknak egyértelműen viselniük kell a jogi és morális felelősséget a baleset miatt és az ebben az országban hatályos törvényeknek megfelelően kell őket felelősségre vonni ahelyett, hogy megpróbálják az ügyet áthelyeztetni Olaszországba, ahol a családok nem jutnának hozzá az őket jogosan megillető kártérítéshez.