Adalberto Gonzalezt képviselő Ronai & Ronai Iroda, illetve ifj. Caesar Gonzalez nyilatkozata

AZ ÜGYVÉDEK ADALBERT GONZALEZ-T KÉPVISELIK A 2012 AUGUSZTUS 11-ÉN BRONX-BAN TÖRTÉNT RENDŐRSÉGI AUTÓ ÁLTAL ELGÁZOLT KROSSZMOTOROS BALESET TÚLÉLŐJÉT. A BALESETRŐL KÉSZÜLT VIDEÓ FELVÉTELT A BRONXI ÜGYÉSZ HOZTA NYILVÁNOSSÁGRA PÁR NAPJA

A Ronai & Ronai Iroda, mely Adalberto Gonzalez-t a New York város és a New York Város Rendőrkapitánysága ellen polgári peres ügyében képvisel, valamint ifj. Caesar Gonzalez, az ügyvéd aki a büntetőügyében védi a férfit, felháborodtak a bronxi kerületi ügyész által nyilvánosságra hozott videófelvétel láttán.

A videó, melyen az Edward McClain járőr által vezetett autó láthatóan nem használ sem megkülönböztető fényt, sem pedig hangjelzést, először elüti a krosszmotor hátulját amelyen Adalberto ült, aki egyhelyben állva egy barátjával beszélgetett, lelökve őt a motorról, majd azután a járőr belerohant a második krosszmotorba is, nagy sebességgel, fékezés nélkül, így megsebesítve Adalberto-t és megölve a motort vezető Eddie Fernandez-t.

A videófelvételt a kerületi ügyész pár nappal Adalberto büntetőeljárása előtt átadta, a büntetőeljárásban felelőtlen vezetéssel, felelőtlen veszélyeztetéssel és rendőri intézkedéssel szembeni ellenállással vádolják.

“Tény az, hogy McClain járőr elütötte ügyfelünket, amikor is ügyfelünk már megállt motorjával, így Adalbertot lelökte a járműről, majd a járőr megfordult, újra célba vette, hogy másodszorra is elüsse nagyobb sebességgel. Ezek a tettek azt mutatják, hogy McClain járőr szándéka az volt, hogy elgázolja az ügyfelünket. Úgy döntött, hogy ő lesz egy személyben a bíró, az esküdtszék és az ítélet végrehajtó azon a napon” mondta Dr. Ronai Peter ügyvéd úr, Adalberto egyik ügyvédje.

Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő, Adalberto másik ügyvédje hozzátette, hogy “a rendőrség és a kerületi ügyész kezdettől fogva balesetként kezelte az esetet, de bárki, aki megnézi a videót, láthatja, hogy nem volt az. Az igazság megcsúfolása, hogy hagyták, hogy McClain járőr megússza a felelősségre vonást és engedték, hogy tovább folytassa munkáját a rendőrségnél.” Az a véleményünk, hogy az egyetlen elfogadható magyarázat az, hogy ezt a “nekihajtásos módszert” maga a New York-i rendőrség írta elő. Két hónappal ezelőtt egy hátborzongatóan hasonló (végzetes) baleset történt szintén Bronxban, és egy újabb tegnap éjjel Bronxban… ez nem véletlen.” tette hozzá.

Ifj. Caesar Gonzalez, aki Adalbertot képviseli a büntetőper során, biztos abban, hogy Adalbertot felmentik valamennyi vádpont alól a per során mely csütörtökön kezdődik. “Az Adalberto ellen felhozott vádak mindegyike abból adódik, hogy a rendőrségi autó elgázolta őt első alkalommal és leesett, de ő csak azt tette, amit bárki más tett volna a helyében egy ilyen bizarr helyzetben… abnormális cselekedetek abnormális reakcióhoz vezetnek” jelentette ki Gonzalez úr.

A büntetőper, melyet csütörtökre halasztottak várhatóan két hétig tart majd, ezt követően polgári per kezdődik New York városával és a város rendőrségével szemben.

Elérhetőségek: Dr. Ostrov-Ronai, Holly ügyvéd nő (Ronai & Ronai Iroda) ronaifirm@aol.com / 800.664.7111