GY.I.K.

Mi az alapja a személyi sérülésekre vonatkozó jogszabálynak?

A személyi sérülésekre vonatkozó jog alapja a gondatlanság, az objektív felelősség és a szándékosság elmélete. A gondatlanság elmélete szerint a kérdés az, hogy a vádlott a tőle elvárható gondossággal járt-e el a sérüléshez vezető helyzetben. Az objektív felelősség szerint a gyártó vagy tervező felelősségre vonható lehet a hibás termékek által okozott sérülésekért, ha a termék túlzottan veszélyes volt, még akkor is, ha a gyártó vagy tervező a tőle elvárható gondossággal járt el a termék előállítása vagy tervezése során. A szándékosság fogalmába tartozik a tettlegesség (káros vagy támadó érintkezés), a téves bebörtönzés (jogellenes fogva tartás) és a szándékos érzelmi stressz okozása (felháborító viselkedés, mely súlyos érzelmi stresszt okoz).

Honnan tudom, hogy személyi sérüléssel kapcsolatos ügyem van?

Ahhoz, hogy pert indíthasson, be kell bizonyítania, hogy sérülést szenvedett. Ez lehet fizikai sérülés vagy érzelmi. Valamint igazolnia kell, hogy egy másik személy (a vádlott) felelős a sérüléséért, gondatlanságból, objektív felelősség alapján vagy szándékosságból.

Mit tegyek, ha úgy gondolom, hogy pert szeretnék indítani?

Keresse a Ronai & Ronai Irodát egy ingyenes konzultáció keretében a következő telefonszámon: 1-800-664-7111, vagy töltse ki az online űrlapunkat, melyhez kattintson a „FORDULJON HOZZÁNK” gombra az oldal tetején. Ne késlekedjen, mert szigorú határidőket kell teljesíteni a dokumentumok benyújtása során.

Hogyan hoznak döntést a biztosító társaságok a kártérítés összegéről?

A biztosító társaságok figyelembe veszik az Ön jelenlegi pénzügyi kiadásait. Ezek a kiadások tartalmazhatják az orvosi számlák és a kiesett bér összegét. A biztosító társaságok szintén figyelembe veszik az Ön fájdalmait és szenvedéseit, illetve azt is, ha a baleset következtében Ön mozgáskorlátozottá vagy munkaképtelenné vált.